lärare

Matilda Lindholm

Piano

Efter studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsberg tog Matilda våren 2020 examen från diplomprogrammet i klassisk piano. Där har hon under sex år studerat för Stefan Bojsten samt Mats Widlund. Matilda är en engagerad och efterfrågad pianist både som kammarmusiker och solist. Hon framträder regelbundet och har turnerat i Nordamerika, Lettland och Finland. Matilda jobbar också som musikalisk instuderare på Kulturamas Operastudio, och har erhållit flera stipendier ifrån bland annat Kungliga Musikaliska Akademien, Svenska Frimurare Orden och Täby Kommun.

Klara Andersson

Piano

 

Klara tog våren 2020 sin masterexamen vid Edsbergs slott där hon studerat för prof. Mats Widlund, och kommer till hösten fortsätta sina studier på diplomprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsberg. Klara has spelat på festivaler och kurser runt om i Sverige och är en van kammarmusiker och solist. I mitten av sin master-utbildning bestämde hon sig för att ta en paus i sin utbildning och reste istället runt i världen, något som nu har givit henne glöd och inspiration att fortsätta musicera.

Jakob Sonnek

Gitarr

Nyss hemkommen till Stockholm efter sina master- och diplomstudier i klassisk gitarr vid San Francisco Conservatory of Music, är Jakob nu en av oerhört få gitarrister som blivit antagen till studierna i avancerad interpretation på Kungl. Musikhögskolan. Hans lärare inkluderar stora internationella namn som Göran Söllscher, Marcin Dylla och Judicaël Perroy. Han har uppträtt på många scener runt i världen, mottagit ett flertal stipendier och är sedan 2020 ett av lärartillskotten hos oss.

 

Linnea Vikström

Cello

Linnea avslutade sina masterstudier vid Kungl. Musikhögskolan 2019, med Ola Karlsson som huvudlärare. Sedan dess har du kunnat se henne som solist vid Uppsala konserthus och som vikarie både i Sveriges Radios orkester och Gävle symfoniorkester. Med sin stråkkvartett Meilinkkvartetten har hon synts på kammarmusikfestivalen i Båstad samt varit "Quartet-in-residence" på Voksenåsen Sommer Akademie. Hennes elever har vid flera tillfällen uttryckt djup uppskattning för Linneas cellolektioner. 

Astri Aareskjold

Piano

Astri är den yngsta läraren bland oss, och trots det har hon redan ett långt CV. Hon kommer från en musikerfamilj och har haft lärare som Ann-Sofi Klingberg, Teres Löf och för närvarande Stefan Bojsten vid Kungl. Musikhögskolan. Hon gick yrkesmusikerprogrammet på Södra Latins gymnasium och har ett flertal framgångar i nordiska tävlingar bakom sig. Astri har också uruppfört musik skriven av bl. a. Andrea Tarrodi, och är van vid att uppträda som solist och kammarmusiker, med erfarenhet av ett flertal större festivaler i Sverige.

Karin Ingves

Piano

Karin kommer ursprungligen från Söderköping och har bakgrund inom klassisk musik. Efter gymnasiet blev jazz och komposition hennes huvudfokus, och hon studerar nu jazzmusikerprogrammet på Kungl. Musikhögskolan med inriktning piano. Karin är för närvarande aktuell med olika projekt som berör strukturerad och fri improvisation i duo- och trioformat. 

Marek Mazur

Piano

Marek doktorerar i piano från universitetet I. J. Paderewski Musikhögskolan i Poznan, Polen, vilket gör honom till en stor tillgång särskilt för våra mycket avancerade elever. Marek är anlitad både som ackompanjatör och föreläsare på sitt hemuniversitet, är utbildad i musikpedagogik, och har rönt framgångar i ett flertal tävlingar runtom i Europa. Han talar svenska, engelska, polska, italienska, engelska och norska.

Kalle Johansson

Piano

Kalle studerar jazzmusikerprogrammet vid Kungl. Musikhögskolan med piano som huvudinstrument. Han har sedan tidig ålder spelat i diverse musikaliska konstellationer och band, dels jazz och improvisationsmusik, men även blues, rock och hiphop som utöver jazzen ligger honom varmt om hjärtat. Han har medverkat på flertalet inspelningar och frilansar med olika jazzgrupper och pop/rockband utöver sina studier vid KMH. Utöver detta komponerar han även musik för trio och kvartett. 

Georg Källström

Sång

Tenoren Georg började sin musikaliska bana i Adolf Fredriks musikklasser, och fick redan som barn medverka i barnkören vid Kungliga operan. Idag har han examen från Operahögskolan med en bred repertoar inom klassisk musik, och är även hängiven till andra musikstilar. Han har studerat till mellanstadielärare, jobbat på kollo och undervisat på Rockskolan, och är med sin positivitet och passion en uppskattad kraft bland både barn och vuxna.

Victoria Lindström

Fiol

Victoria har studerat vid Kungl. Musikhögskolan och har en masterexamen från anrika Edsbergs slott. Hon har framträtt som solist med Norrköpings symfoniorkester och med Stråklandslaget, varit alternerande konsertmästare för KMH symfoniorkester, Nordiska ungdomsorkestern, Stråklandslaget samt vikarierat i bl. a. Norrköpings symfoniorkester.

Linn Bertland

Piano

Linn tog sin pianistexamen 2016 från prof. Hans Pålssons välrenommerade pianoklass i Malmö, och startade året därpå Östermalms Pianoskola, idag Skandinaviska Musikskolan. Hon har kommit att bli en efterfrågad lärare och ligger bakom ett flertal innovativa arbetssätt inom musikpedagogik. Den klassiska musiken ligger henne varmt om hjärtat, och hon har även en stark kärlek till olika typer av populärmusik samt filmmusik. Förutom att driva skolan och frilansa som pianist är hon verksam som manager till några av landets stora unga begåvningar inom klassisk musik. 

S.M. Skandinaviska Musikskolan AB

Org. nr. 559242-6711

Porjusvägen 17

115 43 Stockholm

Telefon 0727441122

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram