lärare

David Huang
Piano

2014 vann han Solistpriset - landets största pris inom klassisk musik - och snabbt därefter blev han en efterfrågad solist hos symfoniorkestrar och konserthus. Idag är David en av Sveriges mest framstående instrumentalister av sin generation - och samtidigt en entreprenör som ligger bakom succéprojekt som Första parkett och Gränslandet. Båda projekten vänder sig till en ung publik - den senare är särskilt omtalad då den äger rum i klubbmiljö, på den populära nattklubben Trädgården. På Skandinaviska Musikskolan hjälper han nu nästa generation pianister att komma framåt i sitt spel.

Foto: Nadja Sjöström.

Matilda Lindholm

Piano

Efter studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsbergs slott tog Matilda våren 2020 sin diplomexamen i klassisk piano, och fortsätter nu med ytterligare diplomstudier i Malmö. Matilda är en engagerad och efterfrågad pianist som framträder regelbundet och har turnerat i Nordamerika, Lettland och Finland. År 2020 mottog hon Martha Stuhres stipendium och framträdde i samband med detta vid Malmö Live Konserthus. Hon jobbar även som musikalisk instuderare på Kulturamas Operastudio, och är en djupt populär och kunnig lärare i vårt team!

Jakob Sonnek

Gitarr

Nyligen hemkommen till Stockholm efter sina master- och diplomstudier i klassisk gitarr vid San Francisco Conservatory of Music, är Jakob nu en av oerhört få gitarrister som blivit antagen till studierna i avancerad interpretation på Kungl. Musikhögskolan. Hans lärare inkluderar stora internationella namn som Göran Söllscher, Marcin Dylla och Judicaël Perroy. Han har uppträtt på många scener runt i världen, mottagit ett flertal stipendier och är sedan 2020 ett av lärartillskotten hos oss.

 

Linnea Jonsson

Trumpet

Linnea började spela trumpet som 8-åring för en klassisk trumpetlärare i Västerås. Intresset för jazz väcktes några år senare när hon i tonåren introducerades för ungdomsstorbanden i stan, och efter gymnasiet bar det därför av till folkhögskolorna Lunnevad och Skurup. Idag studerar hon sista terminen på jazzkandidatprogrammet på Kungl. Musikhögskolan och är bland annat aktuell som bandledare och kompositör med egen kvartett.

Kalle Johansson

Piano

Kalle studerar jazzmusikerprogrammet vid Kungl. Musikhögskolan med piano som huvudinstrument. Han har sedan tidig ålder spelat i diverse musikaliska konstellationer och band, dels jazz och improvisationsmusik, men även blues, rock och hiphop som utöver jazzen ligger honom varmt om hjärtat. Han har medverkat på flertalet inspelningar och frilansar med olika jazzgrupper och pop/rockband utöver sina studier vid KMH. Utöver detta komponerar han även musik för trio och kvartett. 

Klara Andersson

Piano

 

Klara är ännu en av landets mest aktuella och lovande pianister. I slutet på 2020 tilldelades hon det stora Rosenborg-Gehrmans musikstipendiet, och hon har även framträtt tillsammans med den världsberömde klarinettisten Martin Fröst. Under 2021 är hon en av finalisterna i Kammarmusikförbundets tävling Ung & Lovande, och tar också sin examen från diplomprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsbergs slott. Hon är en högt uppskattad kraft, som pianist, som person och som lärare hos oss.

Ante Emke

Saxofon

Om du sett en saxofonist live de senaste åren så är det stor sannolikhet att det var Ante du såg - som går under artistnamnet Emke Sax. När det inte är coronapandemi så hittar du honom vanligtvis på någon av landets alla scener, arenor och festivaler - från Berwaldhallen till Urkult, från Globen till Royal Albert Hall, från Öland Roots till Dalhalla till Oslo Spektrum till Blå Hallen. Han är ett populärt inslag på Stureplans nattklubbar, och har både musiklärarutbildning samt nästan tjugo års frilansande i sin ryggsäck. Som Antes elev kan du vänta dig ett glatt leende och positiv attityd!

Jonatan Erlingsson

Piano

Jonatan kommer från Halmstad, och efter studier vid den populära jazzlinjen på Skurups folkhögskola studerar han för närvarande vidare på jazzmusikerprogrammet vid Kungl. Musikhögskolan. Jonatan är en glad och positiv kraft och mycket efterfrågad som frilansmusiker. Han har tidigare samarbetat med artister som Isabella Lundgren, John Stengård, Fredrik Lindborg, och syns också som musiker på Astrid Lindgrens värld. Piano och improvisationsmusik ligger varmt om hjärtat - liksom komposition och arrangering.

Linnea Vikström

Cello

Linnea avslutade sina masterstudier vid Kungl. Musikhögskolan 2019, med Ola Karlsson som huvudlärare. Sedan dess har du kunnat se henne som solist vid Uppsala konserthus och som vikarie både i Sveriges Radios orkester och Gävle symfoniorkester. Med sin stråkkvartett Meilinkkvartetten har hon synts på kammarmusikfestivalen i Båstad samt varit "Quartet-in-residence" på Voksenåsen Sommer Akademie. Hennes elever har vid flera tillfällen uttryckt djup uppskattning för Linneas cellolektioner. 

Astri Aareskjold

Piano

Astri är den yngsta läraren bland oss, och trots det har hon redan ett långt CV. Hon kommer från en musikerfamilj och finns med i artiststallet på Eccoli Agency, en agentur med Sveriges yngsta elit inom klassisk musik. För närvarande studerar hon vid Kungl. Musikhögskolan, och gick innan dess yrkesmusikerprogrammet på Södra Latins gymnasium. Under 2020 blev hon av Solna stad och Kungliga Operan utsedd till årets Krausstipendiat, och har en lång rad framgångar i tävlingar och även uruppfört musik av bl.a. Andrea Tarrodi.

Albert Dahllöf

Piano

Text kommer snart.

Georg Källström

Sång

Tenoren Georg/Jojje började sin musikaliska bana i Adolf Fredriks musikklasser, och fick redan som barn medverka i barnkören vid Kungliga operan. Idag har han examen från Operahögskolan med en bred repertoar inom klassisk musik, och är även hängiven till andra musikstilar. Sommaren 2021 ser du honom i en av huvudrollerna vid Vadstenaakademiens sommaropera. Jojje studerar till mellanstadielärare, har jobbat på kollo och undervisat på Rockskolan, och är med sin öppenhet och passion en högt uppskattad kraft bland både barn och vuxna!

Victoria Lindström

Fiol

Victoria har studerat vid Kungl. Musikhögskolan och har en masterexamen från Edsbergs slott med Per Enoksson som sin huvudlärare. Hon är en van kammar- och orkestermusiker och har spelat med dirigenter såsom Vasily Petrenko, Jukka-Pekka Saraste, Daniel Harding med flera, samt vikarierat i bland annat Norrköpings symfoniorkester. Våren 2019 medverkade Victoria som violinist i EUYO - European Union Youth Orchestra och turnerade i länder såsom Italien, Tyskland, Österrike med flera. Som solist har hon uppträtt tillsammans med Norrköpings symfoniorkester samt Stråklandslaget där hon även varit konsertmästare.

Karin Ingves

Piano

Karin kommer ursprungligen från Söderköping och har bakgrund inom klassisk musik. Efter gymnasiet blev jazz och komposition hennes huvudfokus, och hon studerar nu jazzmusikerprogrammet på Kungl. Musikhögskolan med inriktning piano. Karin är för närvarande aktuell med olika projekt som berör strukturerad och fri improvisation i duo- och trioformat. 

Sebastian Enhamre

Piano

Sebastian Enhamre studerar för närvarande masterprogrammet på Edsbergs slott för Mats Widlund som lärare i piano och Mats Zetterqvist som lärare i kammarmusik, efter att ha tagit sin kandidatexamen på Kungl. Musikhögskolan för Anders Kilström. Han framträder regelbundet på runtom i mestadels Sverige och Danmark, och har synts frekvent tillsammans med världscellisten Rohan de Saram. Sebastian har mottagit ett flertal stipendier, bland annat från Frimurarorden, Jubelfonden och Kungliga Musikaliska Akademien.

Marek Mazur

Piano

Marek doktorerar i piano från universitetet I. J. Paderewski Musikhögskolan i Poznan, Polen, vilket gör honom till en stor tillgång särskilt för våra mycket avancerade elever. Marek är anlitad både som ackompanjatör och föreläsare på sitt hemuniversitet, är utbildad i musikpedagogik, och har rönt framgångar i ett flertal tävlingar runtom i Europa. Han talar svenska, engelska, polska, italienska, engelska och norska.