lärare

Matilda Lindholm

Piano

Efter studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsbergs slott tog Matilda våren 2020 sin diplomexamen i klassisk piano, och fortsätter nu med ytterligare diplomstudier i Malmö. Matilda är en engagerad och efterfrågad pianist som framträder regelbundet och har turnerat i Nordamerika, Lettland och Finland. År 2020 mottog hon Martha Stuhres stipendium och framträdde i samband med detta vid Malmö Live Konserthus. Hon jobbar även som musikalisk instuderare på Kulturamas Operastudio, och är en djupt omtyckt och kunnig lärare i vårt team.

Klara Andersson

Piano

 

Klara är en av Stockholms mest aktuella och lovande pianister. I slutet på 2020 tilldelades hon det stora Rosenborg-Gehrmans musikstipendiet, och spelades in tillsammans med den världsberömde klarinettisten Martin Fröst. Under 2021 är hon en av finalisterna i Kammarmusikförbundets tävling Ung & Lovande, och tar också sin examen från diplomprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsbergs slott. Hon är med andra ord en riktig klippa och en högt uppskattade pianolärare hos oss!

Jakob Sonnek

Gitarr

Nyligen hemkommen till Stockholm efter sina master- och diplomstudier i klassisk gitarr vid San Francisco Conservatory of Music, är Jakob nu en av oerhört få gitarrister som blivit antagen till studierna i avancerad interpretation på Kungl. Musikhögskolan. Hans lärare inkluderar stora internationella namn som Göran Söllscher, Marcin Dylla och Judicaël Perroy. Han har uppträtt på många scener runt i världen, mottagit ett flertal stipendier och är sedan 2020 ett av lärartillskotten hos oss.

 

Linnea Vikström

Cello

Linnea avslutade sina masterstudier vid Kungl. Musikhögskolan 2019, med Ola Karlsson som huvudlärare. Sedan dess har du kunnat se henne som solist vid Uppsala konserthus och som vikarie både i Sveriges Radios orkester och Gävle symfoniorkester. Med sin stråkkvartett Meilinkkvartetten har hon synts på kammarmusikfestivalen i Båstad samt varit "Quartet-in-residence" på Voksenåsen Sommer Akademie. Hennes elever har vid flera tillfällen uttryckt djup uppskattning för Linneas cellolektioner. 

Astri Aareskjold

Piano

Astri är den yngsta läraren bland oss, och trots det har hon redan ett långt CV. Hon kommer från en musikerfamilj och finns med i artiststallet på Eccoli Agency, en agentur med Sveriges yngsta elit inom klassisk musik. För närvarande studerar hon vid Kungl. Musikhögskolan, och gick innan dess yrkesmusikerprogrammet på Södra Latins gymnasium. Under 2020 blev hon av Solna stad och Kungliga Operan utsedd till årets Krausstipendiat, och har en lång rad framgångar i tävlingar och även uruppfört musik av bl.a. Andrea Tarrodi.

Karin Ingves

Piano

Karin kommer ursprungligen från Söderköping och har bakgrund inom klassisk musik. Efter gymnasiet blev jazz och komposition hennes huvudfokus, och hon studerar nu jazzmusikerprogrammet på Kungl. Musikhögskolan med inriktning piano. Karin är för närvarande aktuell med olika projekt som berör strukturerad och fri improvisation i duo- och trioformat. 

Marek Mazur

Piano

Marek doktorerar i piano från universitetet I. J. Paderewski Musikhögskolan i Poznan, Polen, vilket gör honom till en stor tillgång särskilt för våra mycket avancerade elever. Marek är anlitad både som ackompanjatör och föreläsare på sitt hemuniversitet, är utbildad i musikpedagogik, och har rönt framgångar i ett flertal tävlingar runtom i Europa. Han talar svenska, engelska, polska, italienska, engelska och norska.

Kalle Johansson

Piano

Kalle studerar jazzmusikerprogrammet vid Kungl. Musikhögskolan med piano som huvudinstrument. Han har sedan tidig ålder spelat i diverse musikaliska konstellationer och band, dels jazz och improvisationsmusik, men även blues, rock och hiphop som utöver jazzen ligger honom varmt om hjärtat. Han har medverkat på flertalet inspelningar och frilansar med olika jazzgrupper och pop/rockband utöver sina studier vid KMH. Utöver detta komponerar han även musik för trio och kvartett. 

Georg Källström

Sång

Tenoren Georg började sin musikaliska bana i Adolf Fredriks musikklasser, och fick redan som barn medverka i barnkören vid Kungliga operan. Idag har han examen från Operahögskolan med en bred repertoar inom klassisk musik, och är även hängiven till andra musikstilar. Han har studerat till mellanstadielärare, jobbat på kollo och undervisat på Rockskolan, och är med sin positivitet och passion en uppskattad kraft bland både barn och vuxna.

Jonatan Erlingsson

Piano

Jonatan kommer från Halmstad, och efter studier vid den populära jazzlinjen på Skurups folkhögskola studerar han för närvarande vidare på jazzmusikerprogrammet vid Kungl. Musikhögskolan. Jonatan är en glad och positiv kraft och mycket efterfrågad som frilansmusiker. Han har tidigare samarbetat med artister som Isabella Lundgren, John Stengård, Fredrik Lindborg, och syns också som musiker på Astrid Lindgrens värld. Piano och improvisationsmusik ligger varmt om hjärtat - liksom komposition och arrangering.

Victoria Lindström

Fiol

Victoria har studerat vid Kungl. Musikhögskolan och har en masterexamen från anrika Edsbergs slott. Hon har framträtt som solist med Norrköpings symfoniorkester och med Stråklandslaget, varit alternerande konsertmästare för KMH symfoniorkester, Nordiska ungdomsorkestern, Stråklandslaget samt vikarierat i bl. a. Norrköpings symfoniorkester.

Sebastian Enhamre

Piano

Text kommer snart.

Linn Bertland

Piano

Linn tog sin pianistexamen 2016 från prof. Hans Pålssons välrenommerade pianoklass i Malmö, och startade året därpå Östermalms Pianoskola, idag Skandinaviska Musikskolan. Hon har kommit att bli en efterfrågad lärare och ligger bakom ett flertal innovativa arbetssätt inom musikpedagogik. Den klassiska musiken ligger henne varmt om hjärtat, och hon har även en stark kärlek till olika typer av populärmusik samt filmmusik. 

S.M. Skandinaviska Musikskolan AB

Org. nr. 559242-6711

Porjusvägen 17

115 43 Stockholm

Telefon 0727441122

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram