Cellolektioner

Cello

Man brukar säga att cellon är det instrument som ligger närmast den mänskliga rösten. Det är ett mäktigt instrument: om man en gång, på nära håll, känt de djupa vibrationerna från en cellos mörka register, så kommer man troligtvis aldrig att glömma det! 

Förutom att cellon utgör en wow-faktor i många sammanhang, så är det ypperligt för alla som gillar att spela ihop med andra. Ingen stråkkvartett är komplett utan cellist - och faktum är att cellon länge har blivit ett trendigt inslag inom pop- och rockmusik. Se till exempel ____, ___ och ____ för inspiration.

Cello för barn?

Många instrument är bra att vänta med tills kroppen är mottaglig. Exempelvis saxofonen, som kräver en stark diafragma och lungor, eller gitarren som ofta kräver starka fingrar och händer eller sången som kräver en viss utveckling av stämbanden. Men cellon kan du börja spela redan vid 5 års ålder - och faktum är att vi uppmuntrar att börja tidigt! Med stråkinstrument får ett barn lära sig att träna på sitt gehör

Kursen

På intensivkursen ses vi fem dagar i rad. Vi träffas 30-60 minuter åt gången och spelar, spelar och spelar hela lektionen rakt igenom! Materialet anpassas efter dina individuella förutsättningar. Du kommer att lära dig toner och notvärden m.m., och att omedelbart omsätta dem till musik - utan att behöva öva eller titta igenom i förväg. Du får inga läxor, behöver inte ta med dig papper och stenciler, och bäst av allt: du behöver inte vara minsta förberedd.

Du kan förvänta dig:

  • En rejäl gymnastikomgång för hjärnan. 

  • Efter kursen kommer du att ha goda förutsättningar att gå vidare med notläsningen på egen hand.

Kursen är för närvarande anpassad för nybörjare och för dig med begränsade förkunskaper.

Endast piano.

Barn från 6 år kan delta.

S.M. Skandinaviska Musikskolan AB

Org. nr. 559242-6711

Porjusvägen 17

115 43 Stockholm

Telefon 0727441122

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram