top of page
received_516112098991934.jpg

Avistaläsning: att spela efter noter man inte tidigare sett. 

 

Notläsningskurs i piano

Musikens ABC kan du med en snabb googling få förklarad på oändligt många ställen. Att översätta teorin i praktik är en annan femma. Du kan bara lära dig att faktiskt läsa genom att - you guessed it - läsa.

Vår metod handlar om att skippa det trista rabblandet av alfabetet, och istället direkt praktisera "högläsning". Tillsammans med din lärares ackompanjemang och vägledning spelar du begripliga noter som nöts in och sakta men säkert avancerar. Varje låt är kort och spelas bara en enda gång, eller tills eleven har förstått och klarat av den. Det går mycket snabbt framåt!

 

Notläsning är inte bara tonplacering - utan också att räkna, tolka pauser, notvärden, artikulation och dynamik. Du ska dessutom hålla dig till ett bestämt tempo samt vänja dig vid de tekniker och principer som krävs när man läser avista. Med läraren vid din sida, som följer och ackompanjerar, finns inte utrymme att slarva!

Kursen

På intensivkursen ses vi fem dagar i rad. Vi träffas 30-60 minuter åt gången och spelar, spelar och spelar hela lektionen rakt igenom! Materialet anpassas efter dina individuella förutsättningar. Du kommer att lära dig toner och notvärden m.m., och att omedelbart omsätta dem till musik - utan att behöva öva eller titta igenom i förväg. Du får inga läxor, behöver inte ta med dig papper och stenciler, och bäst av allt: du behöver inte vara minsta förberedd.

Du kan förvänta dig:

  • En rejäl gymnastikomgång för hjärnan. 

  • Efter kursen kommer du att ha goda förutsättningar att gå vidare med notläsningen på egen hand.

Kursen är för närvarande anpassad för nybörjare och för dig med begränsade förkunskaper.

Endast piano.

Barn från 6 år kan delta.

bottom of page