top of page

"Always be yourself - unless you can be a saxophone player.

Then always be a saxophone player."

saxar.jpg

Saxofon

Här har vi ett instrument som verkligen vuxit i popularitet de senaste decennierna. Saxofonen är superhet och efterfrågas till allt ifrån nattklubbar till bröllop. Det verkar som att saxens popularitet bara fortsätter att stiga - så kul tycker vi, och det gör det naturligtvis extra roligt att ha med saxen i vårt kursutbud. Lektionerna sker privat och i grupp - välj vilket du föredrar! 

 

Upplägg

Du bestämmer själv om du vill träffa din saxofonlärare i enrum, eller om du vill gå i en grupp. I saxofongrupperna försöker vi att matcha elever som är på liknande nivå. Barn och ungdomar under 18 år delas också upp efter ålder. Oavsett om du väljer att prova en grupp eller komma individuellt, så kommer du att träffa din lärare varje vecka på samma dag och tid under kursperioden. En vanlig saxofonlektion kan sedan se ut på olika sätt. Vanligtvis spelar du upp din läxa, kanske blir det några tekniska övningar, och om tid finns övar vi även på lite notläsning. På en individuell lektion så brukar det räcka med 30 minuter att göra allt detta effektivt. 

 

 lektionen kommer din lärare att ge dig uppgifter att öva på hemma. Övningen du gör på hemmaplan är just nyckeln till framgång. Din saxofonlärare visar bara vägen - precis som med allt lärande, så måste du ta stegen själv. Spendera några minuter med din saxofon varje dag, så kan du komma långt på en termin. Med lite tålamod och disciplin så kommer du att märka att dina låtar blir alltmer roliga, spännande och avancerade!

Du behöver

Är du nyfiken på att spela saxofon, men vill prova på först? Boka en provlektion, så fixar vi låneinstrument! Om du därefter bestämmer dig för att fortsätta med en hel kurs så kan vi varmt rekommendera Windcorp som ligger på Styrmansgatan i Stockholm. Där kan du både hyra och köpa instrument av hög kvalitet och till bra pris.

bottom of page