top of page

"I wish I hadn't learned to play the piano."

- said no one, ever.

piano i musikskolans lokaler

Pianolektionerna utgör hjärtat av Skandinaviska Musikskolan - som under sina första levnadsår gick under namnet Östermalms Pianoskola. Idag är vi hela 10 pianolärare som undervisar musikskolans cirka 100 pianoelever, och det är ett fortsatt stort tryck på just pianolektioner.

 

Så ser en pianolektion ut hos oss

Det sägs att piano är världens mest populära instrument, vilket säger en hel del. Kanske är det på grund av det stora intresset för piano som musikskolor över hela världen i allt större utsträckning har valt att erbjuda pianokurser till många samtidigt, i grupper. Där särskiljer vi oss, eftersom våra pianolektioner är individuella - enligt tradition - så att varje elev blir sedd till 100% av sin pianolärare och kan få specifik hjälp att avancera och komma vidare så snabbt som möjligt. Vi värdesätter också att kunna erbjuda pianolektioner på en akustisk flygel - särskilt som vi förstår att många inte har möjlighet att unna sig den lyxen på hemmaplan.

 

Du träffar din pianolärare i enrum, samma dag och tid varje vecka. En vanlig lektion kan se ut på olika sätt. Vanligtvis spelar du upp din läxa, kanske några tekniska övningar såsom skalor, och om tid finns övar vi även på lite notläsning. För de allra flesta räcker det med 30 minuter att göra allt detta effektivt. 

 

Varje lektion kommer din pianolärare att ge dig uppgifter att öva på hemma. Det är nämligen övningen du gör på hemmaplan som är nyckeln till framgång. Läraren kan bara visa dig vägen - precis som med allt lärande, så måste du ta stegen själv. Med några minuter vid pianot varje dag kan du komma långt på en termin - och med lite tålamod och disciplin så kommer du att märka att dina låtar blir alltmer roliga, spännande och avancerade!

För att spela piano hos oss behöver du

Om du behöver införskaffa ett instrument så kan vi varmt rekommendera Almeby Piano. Där kan du köpa och hyra pianon med god kvalitet till bra pris!

bottom of page