Pianolektioner

"I wish I hadn't learned to play the piano."

Said no one, ever.

Pianoundervisningen utgör hjärtat av Skandinaviska Musikskolan - som under sina första levnadsår gick under namnet Östermalms Pianoskola. Idag är vi hela 9 pianister som undervisar skolans cirka 100 pianoelever, och det är ett fortsatt stort tryck på just pianolektioner.

  • Vi tar emot elever på alla nivåer - från total nybörjare till avancerad.

  • Vuxna elever välkomna.

  • Barn från 5 år kan delta.

 

Upplägg

Det sägs att piano är världens mest populära instrument, vilket säger en hel del. Kanske är det på grund av det stora intresset för piano som musikskolor över hela världen i allt större utsträckning har valt att lära ut det till många samtidigt, i grupper. Där särskiljer vi oss, eftersom våra pianolektioner är individuell - enligt tradition - så att varje elev blir sedd till 100% och kan få specifik hjälp att avancera och komma vidare så snabbt som möjligt. Vi värdesätter också att vi kan erbjuda pianoundervisning på en akustisk flygel, särskilt som vi förstår att många inte har möjlighet att unna sig den lyxen på hemmaplan.

 

Du träffar din lärare i enrum, samma dag och tid varje vecka. En vanlig lektion kan se ut på olika sätt. Vanligtvis spelar du upp din läxa, kanske några tekniska övningar såsom skalor, och om tid finns övar vi även på lite notläsning. För de allra flesta räcker det med 30 minuter att göra allt detta effektivt. 

 

 lektionen kommer din lärare att ge dig uppgifter att öva på hemma. Det är nämligen övningen du gör på hemmaplan som är nyckeln till framgång. Läraren pekar ut vägen - och precis som med allt lärande, så måste du ta stegen själv. Med några minuter vid pianot varje dag kan du komma långt på en termin, och är du uthållig så kommer du att se att dina låtar blir alltmer roliga, spännande och avancerade!

S.M. Skandinaviska Musikskolan AB

Org. nr. 559242-6711

Porjusvägen 17

115 43 Stockholm

Telefon 0727441122

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram