top of page

I don't sing in the shower - I perform.

unnamed2.jpg

Sång

Att sjunga är i grunden ett sätt att kommunicera. När du sjunger använder du dig av musik, ord, ansiktsuttryck och blick, och de allra flesta älskar att höra en duktig sångare. Din kropp är bokstavligt talat ditt instrument! Alla har vi olika relation till sång och musik, och det är vår övertygelse att den relationen alltid kan utvecklas och stärkas. 

 

Det finns mängder av olika anledningar till att ta sånglektioner. Du kanske sjunger i kör och vill känna dig mer säker som körsångare. Du kanske vill lära känna din sångröst, bli mer trygg i din talröst, lära dig ta hand om din röst (röstvård), öka din tonsäkerhet eller bara för att det är så roligt

 

Sång och musik är som med det mesta i livet: om du vill utvecklas och verkligen strävar mot det så kommer du att nå resultat. Det gäller bara att bestämma sig och sätta igång!

Kursen

Du träffar din sånglärare individuellt, samma dag och tid varje vecka. En vanlig lektion kan se ut på olika sätt. Det blir förstås en hel del sång, och vilka låtar eller stycken beror på ditt röstfack samt vad du brinner för att sjunga. Din lärare hjälper dig förbättra din sångteknik. Kanske får du lära dig några tekniska övningar, och vissa vill bli bättre på notläsning. För de allra flesta räcker det med 30 minuter att göra allt detta effektivt. 

 

 lektionen kommer din lärare att ge dig uppgifter att öva på hemma. Det är nämligen övningen du gör på hemmaplan som är nyckeln till framgång. Läraren kan bara visa dig vägen - precis som med allt lärande, så måste du ta stegen själv. Några minuter sång varje dag kan ta dig långt på en termin - och med lite tålamod och disciplin så kommer du att märka att din röst blir både starkare och mer tonsäker!

Du behöver

  • Vara 8 år eller äldre.

Sugen på att ta sånglektioner, men inte helt säker? Kom på en provlektion, så får du träffa din lärare och se våra lokaler.

bottom of page