top of page

And God said "let there be cool people"

- then he made trumpet players.

trumpstr.jpg

Trumpet

Det finns god anledning att legendariska trumpetare som Louis Armstrong, Chet Baker och Miles Davis aldrig tycks bli omoderna. Trumpeten är tidlös, elegant och en trevlig ingrediens som många förknippar med allt ifrån Disneyfilmer, till Broadway-musikaler, till episk filmmusik. Själva instrumentet har hängt med i olika former ungefär sedan 1500-talet och har en given plats i orkester, storbandsjazz och till och med inom armén. Är du sugen på att vässa dina trumpetkunskaper? Lektionerna sker privat och i grupp - välj vilket du föredrar! 

 

Upplägg

Du bestämmer själv om du vill träffa din lärare i enrum, eller om du vill gå i en trumpetgrupp. I grupperna försöker vi att matcha elever som är på liknande nivå. Barn och ungdomar under 18 år delas också upp efter ålder. Oavsett om du väljer att prova en grupp eller komma individuellt, så kommer du att träffa din trumpetlärare varje vecka på samma dag och tid under kursperioden. En vanlig lektion kan sedan se ut på olika sätt. Vanligtvis spelar du upp din läxa, kanske blir det några tekniska övningar, och om tid finns övar vi även på lite notläsning. På en individuell lektion så brukar det räcka med 30 minuter att göra allt detta effektivt. 

 

 din trumpetlektion kommer din lärare att ge dig uppgifter att öva på hemma. Övningen du gör på hemmaplan är nyckeln till framgång. Läraren kan bara visa dig vägen - precis som med allt lärande, så måste du ta stegen själv. Spendera några minuter med din trumpet varje dag, så kan du komma långt på en termin. Med lite tålamod och disciplin så kommer du att märka att dina låtar blir alltmer roliga, spännande och avancerade!

Du behöver

Är du nyfiken på att spela trumpet, men vill prova på först innan du skriver upp dig för en kurs? Boka en provlektion, så fixar låneinstrument första gången! Om du därefter bestämmer dig för att fortsätta med en hel kurs så kan vi varmt rekommendera Windcorp som ligger på Styrmansgatan i Stockholm. Där kan du både hyra och köpa instrument av hög kvalitet och till bra pris.

bottom of page